Esita küsimus 800 3330 Tasuta euroinfo telefon elik@nlib.ee

Food security, food safety, food quality

Ines Härtel, Roman Budzinowski (eds.)

http://www.ester.ee/record=b4677408*est
Baden-Baden : Nomos ; [Oxford] : Hart Publishing, 2016
281 lehekülge
ISBN 9783848729395

Sisukord

Toit on elus püsimiseks hädavajalik. Inimkonna üheks keskseks probleemiks on ja jääb toidu turvalisus, kvaliteet ja kättesaadavus. Toiduga seonduvad küsimused moodustavad omavahel kompleksseid suhteid, mis avalduvad ka erinevates õigusvaldkondades. Toiduainete tootmisele on kehtestatud spetsiifiline õigusraamistik. Käesoleva raamatu autorid toovad lugejateni Euroopa toiduainetööstuse eripärad seadusandluse vaatenurgast. Teiste teemade seas analüüsitakse õigust toidule, ühist põllumajanduspoliitikat, lepingulisi suheteid toiduainetööstuses, samuti pestitsiide, geneetiliselt muundatud toiduaineid ja patente puudutavaid küsimusi. Välja tuuakse olulisemad probleemid ning toiduohtuse ja toidu kvaliteedi valdkonna edasised arengud.

Tagasi